söndag 6 november 2011

Klädutmaningen 2.0

Jag läste om Klädutmaningen för rätt längesen. Måste ha varit minst ett år sedan i alla fall... Ungefär i samma veva så hörde jag talas om Lånegarderoben också. Efter det så har jag blivit mer medveten om den extrema konsumtionshetsen som råder överallt! Den här slit-och-släng generationen som vuxit fram, jag känner inte alls igen mig i just den grejen, men trots det så älskar jag att shoppa. Min garderob är överfull, har NYA skor som aldrig använts också - flera par. Det är helt galet! Men jag slänger inget... Jag kanske kommer använda det det plagget, någon gång. Man vet ju aldrig...

Och då slog det mig! Va fasiken, jag ska hänga på Klädutmaningen! Bättre sent än aldrig liksom! Trots att jag älskar att handla kläder och skor, så har jag ett överflöd, jag behöver faktiskt inget mer. Så nu tänker jag såhär, inga nya grejer på en månad (testperiod) utan jag måste använda det jag redan har. Det innebär en riktigt jäkla djupdykning i byrålådor och garderober. Är det så att jag verkligen behöver ett plagg av någon anledning så är det second hand eller låna som gäller.

Spännande! Kanske att jag till och med lägger ut lite bilder från och med nu? Peppen på den gott folk, peppen!

1 kommentar:

  1. Heej! Kul med ett besök från dig!
    Jag har också tänkt mycket på det där med kläder och skor och hur vi lurar oss själva att tro att vi behöver saker. Jag jobbar i en klädbutik och där känner man sig ständigt ute om man inte har det senaste. Innan dess har jag jobbat inom secondhand, då köpte jag aldrig nåt nytt, märkligt hur vriden man blir på nolltid! Så klädutmaningen får gälla mig med! För mig blir det ett par månader, till våren kanske? Fast först behöver jag ett par vinterstövlar. Det får blir att jaga på secondhand! Lycka till med utmaningen, heja heja!

    SvaraRadera