tisdag 22 november 2011

Om att ha en vän som gör saker som du inte riktigt tycker är helt okej.

Nå, om man som titeln på detta inlägg avslöjar, har en vän som grejar och har sig med saker och ting som du inte alls tycker är okej... Håller du god min? Det är ungefär vad jag gjort de senaste två-tre månaderna om jag ska vara ärlig. Försöker ställa upp och lyssna och komma med råd som det sig bör, men nu börjar mitt tålamod tryta.

Jag skrev precis ett jättelångt inlägg, men hejdade mig mitt i och tänkte att jag faktiskt inte behöver lägga ut hela historien på nätet. Det kanske bara räcker med frågeställningen, vad fan gör man om man tycker att en av ens närmaste vänner beter sig lite som... ja, ett själviskt pucko?

3 kommentarer:

 1. Åh, svårt... Jag är en sån som inte tar konflikten. Helst. Men! Man ser extremt tydligt på mig vad jag tycker, så behöver oftast inte säga något. Kan inte ljuga heller. Om min vän frågar mig så säger jag vad jag tycker... På ett ganska inlindat sätt. Frågar hon inte säger jag nog så lite som möjligt... Önskar dock att jag vore modigare och mer rätt fram och konfronterade. Beror väl på vad för tokigheter det gäller också...

  SvaraRadera
 2. Jag är också väldigt konflikträdd, vet inte om det beror på att jag har lärt mig att aldrig behöva komma till den punkten, utan att vara ärlig all the way liksom. Har också väldigt svårt att ljuga och gör det extremt dåligt och kan aldrig komma på lögner på stående fot. Men samtidigt kan jag verkligen inte heller såra folk... Vi talade faktiskt ut lite igår, hon och jag och jag försökte få fram att jag tyckte att hon skulle tänka om och jag berättade hur jag såg på saken. Försökte också poängtera att jag absolut inte ville såra henne. Hon förstod mig och det verkade som hon hela tiden behövt ha en annan synvinkel på det hela och därför kan jag också släppa det och sluta grubbla. För det är jag också sjukt bra på ;)

  SvaraRadera
 3. Det var bra gjort! Skönt.
  Jag är också en grubblade. Speciellt onödigt mycket grubblar jag på andras problem som jag själv utsett mig till att försöka lösa. Hopplös är jag. Jobbar på det. Men tänker också att det är en fin egenskap att bry sig om andra människor så mycket som jag gör :) då känns det bättre.

  Heléne

  SvaraRadera